SER
suomeksi | |

Syöppö Virtanen

 

Vanha jääkaappi syö sähköä kuin… Syöppö Virtanen.

Tervetuloa S. Virtasen omaan tupaan! Kotona tai mökillä majaileva Syöppö on sen verran rapsakka laite, että se syö jopa viisi kertaa enemmän sähköä kuin uudempi serkkupoika. Kannattaakin pohtia, pitääkö vanhaa hurisijaa enää keittiön nurkassa, vai olisiko aika vaihtaa uuteen.

 

Vanhat kylmälaitteet ja energiankulutus

Elektroniikka on kehittynyt viime vuosina nopeasti. Yksi tärkeimmistä tuotekehityksen aiheista on laitteiden sähkönkulutus. Pienentämällä kodinkoneen sähkönkulutusta saavutetaan merkittäviä etuja niin taloudellisuudessa kuin ympäristön kannalta.

Vanha kylmälaite on merkittävä sähkönkuluttaja, joka saattaa kuluttaa sähköä jopa viisi kertaa enemmän kuin uusi, vastaavan kokoinen kylmälaite.

Kun uusi jää-pakastinkaappi kuluttaa sähköä vuosittain noin 40 euron edestä, niin vanhassa laskua voi kertyä jopa 200€ vuodessa. Mieti, kannattaako maksaa energiayhtiölle kolmessa vuodessa uuden kaapin hinta?

Vanha kylmälaite on paloturvariski.

Sen lisäksi, että vanha kylmälaitteesi syö sähköä niin että kuparilangassa kihisee, niin samalla se on mahdollinen paloturvariski. Harva meistä pitää joka päivä päällä yhtä vanhaa televisiota kuin monessa suomalaismökissä jääkaappia. Kuten moni muu kulutuselektroniikka, niin myös kylmälaite tulee käyttöikänsä päähän jo ennen kuin se lopullisesti pihahtaa viimeisen kerran. Uusimalla vanhan laitteen teet ympäristöteon, säästät rahaa ja pääset eroon yhdestä murheesta.

Näiltä sivuilta saat lisätietoa, miten toimit halutessasi päästä eroon vanhasta kylmälaitteestasi. Lisäksi kaikki Suomen kylmälaitteita myyvät kaupat ovat palveluksessasi.