Mitä on SER?

SER tulee sanoista sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet ovat sähkö- ja elektroniikkalaiteromua. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi luetaan kaikki laitteet, jotka toimiakseen tarvitsevat sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Myös kaikki lamput lukuun ottamatta hehku- ja halogeenilamppuja luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi.

Kodin yleisimpiä sähkö- ja elektroniikkalaitteita ovat muun muassa kodinkoneet, kellot, tietokoneet, tulostimet, kännykät, televisiot, viihde-elektroniikka, kamerat, lamput, valaisimet ja sähkötyökalut. Myös sähkökiukaat, lämminvesivaraajat ja muut talotekniset sähkölaitteet ovat SE-laitteita.

Käytöstä poistettuja sähkö- ja elektroniikkalaitteita otetaan vastaan maksutta alueellisissa SER-keräyspisteissä, joita on yli 400 kpl. Osoitteet näihin löytyvät sivuilta www.kierratys.info.

Lisäksi huomattava osa kaupoista vastaanottaa sähkö- ja elektroniikkalaiteromua. Klikkaamalla vasemmalta SER-lajin nimeä, voit lukea tarkemmin, mitä se pitää sisällään.

HUOM! Keräyspisteet vastaanottavat vain kokonaisia laitteita. Irtoparistot ja -akut eivät kuulu SER-keräykseen.

Kuuntele noin 1 min mittaiset radiospotit (MP3-ääni): radiospotti 1, radiospotti 2 ja radiospotti 3.