kaupoille
suomeksi | på svenska |

Tietoa kauppakeräyksestä

Kuluttajat voivat palauttaa kotitaloudesta peräisin olevat ja niihin rinnastettavat käytetyt sähkö- ja elektroniikkalaitteet (sähkö- ja elektroniikkalaiteromu, SER) myymälään seuraavasti:

1. SER, jonka ulkomitoista mikään ei ylitä 25 cm

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun, jonka ulkomitoista mikään ei ylitä 25 senttimetriä kuluttaja saa palauttaa ilman uuden tuotteen ostovelvoitetta seuraaviin myymälöihin:

  • Vähintään 1000 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään päivittäistavarakauppaan*
  • Vähintään 200 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään erikoiskauppaan*

Myymälän koolla tarkoitetaan vakituisessa liiketoimintakäytössä olevaa myyntipinta-alaa.

2. SER, jonka ulkomitoista jokin ylittää 25 cm

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun, jonka ulkomitoista jokin ylittää 25 cm kuluttaja saa palauttaa mihin tahansa kauppaan ostaessaan sieltä uuden vastaavan laitteen.

Myymälän velvoitteet

Lain mukaan myymälä vastaa keräyksestä myymälässä ja tiedotuksesta asiakkaalle, tuottajat myymälän vastaanottamien laitteiden kuljetuksesta myymälästä sekä laitteiden kierrätyksestä.

Myymälän velvollisuutena on tiedottaa myyntipisteessään ja muussa markkinoinnissaan kuluttajille mahdollisuudesta luovuttaa käytöstä poistettu tuote myymälään. 

Mikäli et löydä sivuilta tietoa mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, voi ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse info(a)serkierratys.fi.
 

* Päivittäistavarakauppa = kauppa, jonka myynnistä pääosa on elintarvikkeita.
* Erikoiskauppa = kauppa, joka myy erikoistavaroita (kestokulutustavaroita); esimerkiksi kodintekniikkaliikkeet, huonekaluliikkeet, rautakaupat.